torsdag 22 juli 2010

Reggae pa Liverpools torg - Report 6

Apparently har jag och Pudel en formaga att vara pa ratt plats vid ratt tillfalle. Idag hade vi, som helt ovetande turister, besokt stadens museum och var nu pa vag in mot stan i jakt pa souvenirer. Ratt som det var horde vi en massa ljud fran en gata lite langre upp. Foljaktligen gick vi dit for att ta reda pa vad det var, och vad vi sag var en parad av manniskor ikladda diverse farggranna skapelser med fjadrar och annat rysh-pysh, en massa typer med trummor samt en kille ikladd en drakt jag totalt maste satta upp en bild pa nar vi kommer hem fran beatles-touren ikvall. (Okej, beroende pa hur sent det blir forstas, men jag ska i alla fall forsoka.)
Det visade sig att Brouhaha International har en karnival-aktig grej pa gang i stan och det kryllar av musiker och manniskor fran varldens alla horn. Lite senare rakade vi snubbla over en liten scen med upptradanden av diverse av dessa artister. Efter nagra senegaliska trummare med killen i den galna drakten var det dags for ett band med namnet Offshore, fran Holland, som spelade reggae och dylikt. Check them out:




Nu ar altsa fragan: vad gor man nar ett otroligt chill band spelar otroligt chill musik i otroligt chill vader pa ett ganska trakigt torg? Jo - man dansar! Eller ja, i alla fall om man ar fran Finland, Spanien eller Afrika. Vi forstod aldrig riktigt varfor alla engelsman stirrade lite konstigt pa oss, men den mest logiska forklaringen var val kanske att de tycker det ar konstigt att man slanger kassarna pa marken och borjar shakea mitt pa torget. Eller?

Nu kladbyte sa vi ar fit for Liverpools nattliv samt Beatles.
Cheers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar