torsdag 15 juli 2010

Skotsk turism - Report 4 (?)

We've made our way upp till Skottland och befinner oss nu i Edinburgh. Har har vi hunnit turista en hel del, och skickat ivag forsta hogen vykort. Jag maste medge att det ar fullt sant det alla sager om vadret har. Det regnar och ar fullt solsken allt om vartannat men ar trots allt sa varmt att man bra klarar sig utan rock. Fascinerande.

Vi borjade dagen med att hanga med pa en guidad gangtur i staden som skulle ta tre timmar. Var guide hette Max och var en trevlig (och helt good-looking) teaterapa fran Manchester. Ungefar det forsta hen berattade var att Drottningen snart skulle kora forbi och att vi om vi ar i narheten stannar och vinkar och tar bilder. Ursakta? Drottningen? Som i THE QUEEN? Japp. Vi stod 50 meter fran kyrkan dar hon som bast var i full fard med att dubba duktiga skottar. Ser man pa. Tyvarr missade vi hennes hoghet med nagra minuter eftersom vi fick info om skottska pengar nar hon korde forbi, men atminstone sag vi hennes parad. Sa vi sag nastan drottningen av England. Daaaamn.
Nar turen var slut var det dags for mat smaningom, och guiden promotade den skottska nationalratten haggis. Val medveten om att man inte kan vara i Skottland utan att smaka pa denna gegga av inalvor var det bara att traska ivag till restaurangen med en tveksam vege-Pudel i slaptag. Nar jag anda var pa gang tankte jag att jag lika bra kan dricka ol till maten ocksa, sa att jag har annu en "Nar man nu anda ar har sa borde man ju.." avklarad. Haggis var faktiskt helt ok sa lange man koncentrerade sig pa att inte tanka pa vad det riktigt varr man at. Det paminner om kottfars, ungefar. Nu ar det bara whisky kvar pa min "borde prova" lista. Ikvall ska vi pa nan slags pubrunda (eller Pub Crawl som de kallar det har, man kan ju undra varfor....) sa kanske man tar det ocksa nu nar man ar pa gang. Vi far se hur det slutar.  

Jag tankte satta upp lite bilder ocksa, men det tar tusen ar att ladda sa jag tar det nat annat tag istallet.

Cheers!

4 kommentarer:

  1. ja vill oxå :(

    SvaraRadera
  2. Fyfan vad man blir avundsjuk, låter som om ni har the time of your lives :D. Hur e skicket nu efter pubcrawlen..;)?

    SvaraRadera
  3. Joda, de e HUR skont som helst att bara kunna gora precis vad man vill helt efter humor, se en massa folk och platser.. :D Skicket efter pubarna va faktist over forvantningarna, nagra timmars somn pa taget gjorde susen xD Ja tror va dansa bort d varsta ren pa kvallen :P

    SvaraRadera
  4. "...med en tveksam vege-Pudel i slaptag." Hahahaha:D:D

    Låter som om er resa varit mycket lyckad såhär långt! Hoppas ni tar mycket bilder som man får se sen..;)
    Ha det super! <3 :)

    SvaraRadera