tisdag 20 september 2011

Inga prinsessautografer

© John Smedberg

Som ni kanske läste i gårdagens inlägg eller rent av har hört på nyheterna så var kronprinsessparet på besök till Åbo Akademi idag. Vad hon egentligen gjorde i samma hus som oss har jag ingen aning om men mycket ståhej var det i alla fall. Efter att ha plockat bort alla eventuella fula detaljer från vår éntrehall (t.ex. roskisar), piffat upp den med hundratals växter som mest såg ganska konstlade ut samt flyttat på några stackars cyklar som var "i vägen" (fröken Kaisa är numera ett helt cykellås fattigare tror jag) var vi redo för att ta emot prinsessan. 
I princip var hela Arkens gård full med människor, främst studerande, som ville få en skymt av Victoria. Och visst fick vi det också, efter en stunds väntan. (Fint folk kommer för sent sägs det ju?). Hon och Daniel kom gående längs med Biskopsgatan, och Victoria utropade till och med ett litet "Oj" när hon såg hur många människor där var. Sedan tog hon snällt emot diverse teckningar av förtjusta men lite skrämda småflickor. Eftersom vi stod så nära (knappa två meter ifrån dem vid porten) fick vi också höra henne berätta att hon tyvärr inte får skriva autografer. Det tyckte jag var lite skojigt. Tilläggas kan också att Daniel mest såg lite fanatisk ut, på ett roligt sätt.
Och för er som undrar om man såg magen kan jag berätta att hon hade en lite lösare (men nog snygg) klänning  och en blombukett i vägen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar