lördag 23 april 2011

Ett ämbar kallt vatten

Det finns många saker här i livet som man tar för givet. Man antar att de finns där, ända tills man en dag förlorar dem och inser hur beroende man var. Då står man där, handfallen, utan att veta vad man ska göra. Det känns som ett ämbar kallt vatten skulle hällas över en, och den skrala verkligheten slår tillbaka av all sin kraft. Då det har hänt finns det inget annat att göra än att försöka ta sig tillbaka upp till ytan, se nya möjligheter och börja om på nytt. Men alltid är det inte så enkelt när man är tom inombords. Kanske är det för evigt förlorat.
Så om ni har något som är er kärt, kom ihåg att visa uppskattning och hålla fast vid det, för en dag kan det vara borta. 

Det var denna känsla som vällde över mig då vi var i Borgå och skulle äta en snabbmatsmiddag på vägen hem. Där var vi glatt på väg till McDonald's drive in, ända tills vi insåg att nicos nya bil inte har några fönstervevar. Medge att ni alla tar det för givet att man kan öppna fönstren i bilen du sitter i?!  Men nej, nu fick vi se oss om efter en annan lösning. Vi fick gå in och beställa.  

Nu ut i det soliga värdet, Adios!

1 kommentar: